OBESITAS

Obesitas: onderzoeken en aanpakken

Slaag je er niet in een gezond gewicht te bereiken? Advies van een specialist inwinnen? Hormonale afwijkingen of metabole stoornissen kunnen obesitas of zwaarlijvigheid veroorzaken. Als endocrinoloog vel ik geen oordeel en start ik met een uitgebreid onderzoek. Van informeren naar je voeding of beweging tot metingen en tests uitvoeren. Op basis van de resultaten werk ik een langetermijnplan uit. Misschien adviseer ik je medicatie, wanneer een schildklier- of bijnierstoornis wordt ontdekt. Of verwijs ik je door naar een bewegingscoach en diƫtist wanneer je screening niets afwijkend aantoont.

Een opvolgtraject en plan van aanpak om uit de gewichtsimpasse te geraken kan uitgestippeld worden. Ik maak in deze expertise deel uit van de obesitaskliniek van het AZ Jan Portaels, en werk ook samen met het Rupel Obesitas Centrum.

Er kan ook worden gekeken of je eventueel in aanmerking komt voor een vermageringsingreep (Gastric Banding, Gastric Bypass of Sleeve Gastrectomie). Zowel voor de pre-operatieve screening, als voor de postoperatieve opvolging ben ik verantwoordelijk. 

Ik werk hierin nauw en multidisciplinair samen de Obesitaskliniek van het AZ Jan Portaels en met het Rupel Obesitas Centrum. Begeleiding voor en na bariatrische heelkunde vind ik uiterst belangrijk.

OBESITAS

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x