OBESITAS

Obesitas: onderzoeken en aanpakken

Slaag je er niet in een gezond gewicht te bereiken? Advies van een specialist inwinnen? Hormonale afwijkingen of metabole stoornissen kunnen obesitas of zwaarlijvigheid veroorzaken. Als endocrinoloog vel ik geen oordeel en start ik met een uitgebreid onderzoek. Van informeren naar je voeding of beweging tot metingen en tests uitvoeren. Op basis van de resultaten werk ik een langetermijnplan uit. Misschien adviseer ik je medicatie, wanneer een schildklier- of bijnierstoornis wordt ontdekt. Of verwijs ik je door naar een bewegingscoach of diĆ«tist wanneer je screening niets afwijkend aantoont.

Ik werk in dit domein nauw samen met het Rupel Obesitas Centrum. Er wordt dan ook gekeken of je eventueel in aanmerking komt voor een vermageringsingreep (Gastric Bypass, of Sleeve Gastrectomie). Zowel voor de pre-operatieve screening, als voor de postoperatieve opvolging ben ik verantwoordelijk. 

Ik werk hierin nauw en multidisciplinair samen met het Rupel Obesitas Centrum. Begeleiding voor en na bariatrische heelkunde vind ik uiterst belangrijk.

Endocrinologie, van diagnose tot follow-up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x